Pohani batak

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani batak by Antonio Brajković Antonio Brajković

Sastojci

Broj porcija
4

Meso

8bataka
4krumpira
1 lulja
2 glaviceluka
4 režnjačešnjaka
3jaja
oštro brašno
cornflakes
krušne mrvice
sol, papar, tabasco, worcestershire, mješavina začina, dimljena paprika

Umak

180 mlkiselog vrhnja
30 gsjeckanog peršina
30 gsjeckanog mladog luka
30 gnaribanih krastavaca
sol, papar

Priprema

1 Pripremite batke

Batke najprije konfitirajte s lukom i češnjakom na 95 stupnjeva, sat i 30 minuta (možete ih i skuhati u vodi 20 minuta, ali okus neće biti isti).


2 Pomiješajte s krumpirom

Skuhajte neoguljeni krumpir, a zatim ga ogulite i usitnite. Batak isto tako odvojite od kosti i dobro usitnite pa ga pomiješajte s krumpirom i svim ostalim začinima.


Mješavinu mesa i krumpira vratite na kost tako da oblikujete oblik batka i potom uvaljajte u oštro brašno, jaja i u krušne mrvice s cornflakesom. Pržite u ulju.


3 Poslužite

Na kraju poslužite s umakom od kiselog vrhnja koji ćete napraviti tako da kiselo vrhnje sjedinite sa svim ostalim sastojcima.

Antonio Brajković