Odličan 'Cezar wrap' s piletinom gotov za samo pola sata

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Odličan 'Cezar wrap' s piletinom gotov za samo pola sata

Ljeti smo navikli osloniti se na laganija jela jer zbog vrućina sasvim je logično što više skratiti boravak u kuhinji. Tanka pogača napravljena od fino samljevenoga pšeničnoga brašna - danas najdostupnija varijanta tortilje – i dalje je jedan od najpopularnijih smotuljaka u koji možete staviti sve zdrave sastojke koje imate u frižideru. Riječ je o odličnom i praktičnom obroku, posebice u toplijim mjesecima. Stoga donosimo recept za 'Cezar wrap' s piletinom gotov za svega pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick & Easy bez aditiva i konzervansa. Ostale besplatne recepte za jela gotova u svega 30 minuta preuzmite na poveznici.

Sastojci

Broj porcija
4
4tortilje
600 gpilećih prsa
2 žlicemaslinovog ulja
2rajčice
8 listazelene salate
150 ggrčkog jogurta
2 žlicemajoneze
1 žličicaDijon senfa
0,5limuna (sok) i korica
4 žliceparmezana, naribanog
1 češanjčešnjaka
Sol i papar, po ukusu

Priprema

1.     Pileći file narežite na trakice.

Začinite ga Quick & Easy začinom za piletinu i promiješajte.


2.     Zagrijte tavu, dodajte ulje i piletinu.

Pecite 2 minute sa svake strane na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru, poklopite tavu i pecite još 5 minuta sa svake strane. Skinite poklopac, pojačajte vatru i pustite kratko da se meso zapeče. Prebacite na tanjur.


3.     Rajčicu i salatu operite.

Rajčicu narežite na ploške. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte. U zdjelici sjedinite jogurt, majonezu, senf, sok i koricu limuna, 2 žlice parmezana, češnjak, sol i papar.


4.Tortilju kratko zagrijte, maknite s vatre i stavite 2 lista salate.

Dodajte piletinu, 2-3 ploške rajčice, 1 žličicu parmezana i 2 žlice umaka. Preklopite rubove i čvrsto zarolajte. Ponovite s ostatkom tortilja i nadjeva. Vratite kratko na tavu na jaku vatru kako bi se zapekle i poslužite.

PROMO
Kotányi
Kotányi