Bake kuhaju: Samoborski kotlet i štrudla sa sirom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
3h
KompliciranostTežina
Cijena
Bake kuhaju: Samoborski kotlet i štrudla sa sirom by youtube
Bake kuhaju: Samoborski kotlet i štrudla sa sirom

Sastojci

Broj porcija
6

Samoborski kotlet

1 kgsvinjskih kotleta
5 režnjevačešnjaka
5 žlicaglatkog brašna
sol, papar
svinjska mast
svježe sjeckani peršin
50 mlcrnog vina
kuhani krumpir za prilog

Štrudla sa sirom - tijesto

600 gglatkog brašna
1 žlicasvinjske masti
400 mlmlake vode
1 žličicasoli

Štrudla sa sirom - nadjev

1 kgsvježeg sira
4jaja
200 mlvrhnja
1 žličicasoli

Priprema

1 Samoborski kotlet

Dobro istucite s jedne strane, pa uvaljajte u glatko brašno.


Na žlici masti zapecite sa jedne i druge strane, najprije s pobrašnjene.


Češnjak sitno nasjeckajte, kao i svježi peršin. Pomiješajte s temeljcem, neka se sve skupa krčka 20 minuta, pa zalijte vinom.


Poslužite s kuhanim krumpirom i zelenom salatom.


2 Štrudla sa sirom

Zamijesite tijesto i ostavite da odmori.


Sve sastojke za nadjev dobro izmiješajte.


Razucite tijesto, napunite nadjevom i zarolajte. Pecite na 250 stupnjeva 45 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.