Maslac sobne temperature dobro umutite sa šećerom u prahu. Zatim dodajte vanilin šećer i aromu vanilije, malo izmiješajte pa dodajte pola količine maka i pola količine brašna.
Sve dobro umutite mikserom, a zatim dodajte ostatak brašna i maka te rukom zamijesiti tijesto. Tijesto treba biti glatko i mekano.
Upalite pećnicu da se grije na 170 stupnjeva. Kada ste umijesili tijesto, odmah ga možete oblikovati.
Radnu površinu posipajte s malo brašna i razvaljajte tijesto na debljinu od oko 5 mm.
Kako vam se tijesto ne bi lijepilo za valjak, prekrijte ga prozirnom folijom i onda valjajte.
Modlicom u obliku zvjezdice (a može i bilo koji drugi) izrežite tijesto i poredajte na lim obložen papirom za pečenje.
Pecite ih oko 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva. Pečene ostavite da se dobro ohlade.
Čokoladu otopite na pari pa ukrasite ohlađene kekse tako da gornju stranu umočite u čokoladu ili stavite u vrećicu pa prošarate.