Glatko brašno stavite u dublju posudu i dodajte hladan maslac narezan na kockice.
Prstima ga utisnite u brašno da nastane mrvičasta smjesa.
Dodajte kiselo vrhnje pa zamijesite tvrđe tijesto. Ako ne možete dobiti glatko tijesto nego je smjesa pretvrda, dodajte još koju žlicu vrhnja ili obične hladne vode.
Podijelite na 4 dijela.
Upalite pećnicu da se grije na 170 stupnjeva.
Razvaljajte svaku kuglu tijesta na pobrašnjenoj površini, nožem narežite na 8 trokuta pa na svaki širi kraj stavite malo pekmeza od šljiva ili marmelade od marelica (može i nešto treće ako imate doma) i zarolajte kiflice.
Kako punjenje ne bi procurilo, možete krajeve samo malo prstom namočiti s malo vode, tako će se tijesto zalijepiti.
Stavite kiflice u lim za pečenje obložen masnim papirom pa pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Pazite da se ne prepeku jer će biti pretvrde.
Još vruće pečene kiflice uvaljajte u šećer u prahu i stavite u limenu kutiju. Kad se ohlade zatvorite kutiju da se ne osuše.
Dobre su i nakon tjedan dana stajanja.