Fettuccine s češnjakom i parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Fettuccine s češnjakom i parmezanom
Donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Sastojci

Broj porcija
4
30 gmaslaca
4 češnja češnjaka, protisnutog
470 mlpilećeg temeljca
240 mlmlijeka
230 gfettuccina
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
25 gnaribanog parmezana
2 žlicesvježe sjeckanog peršina

Priprema

1 Pržite češnjak

U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte protisnuti češnjak pa ga pržite otprilike 1 minutu.


2 Dodajte tjesteninu

Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite sa soli i paprom po ukusu. 


3 Kuhajte tjesteninu

Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok tjestenina ne bude kuhana po vašem ukusu. 


4 Dodajte parmezan

Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću. 


5 Posipajte peršinom i poslužite

Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršinom, po želji s još malo parmezana i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.