Pašta fažol

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pašta fažol by Shutterstock Shutterstock

Iznimno jednostavno, a toliko ukusno i hranjivo jelo.

Sastojci

Broj porcija
4

Varivo

0,5 kgsuhog graha
1 glavicaluka
2manje mrkve
2 listalovora
maslinovo ulje
1 žličicadvostrukog koncentrata rajčice
300 gtjestenine po vašoj želji
sol
papar

Pešt

100 gpancete
4 režnjačešnjaka
svježi peršin

Priprema

1Stavite kuhati grah

Suhi grah možete namočiti preko noći kako bi ga omekšali i skratili mu vrijeme kuhanja.


Stavite ga kuhati u hladnu vodu, a nakon što zavrije i kuha otprilike 10 minuta, procijedite ga i bacite vodu.


2Pirjajte luk i korjenasto povrće

U loncu u kojem ćete kuhati grah, prvo na maslinovom ulju prepržite sitno kosani luk, celer i mrkvu nasjeckanu na manje komadiće. Stavite i lovor pa sve zajedno pirjajte otprilike 5 do 7 minuta.


3Dodajte grah

Dodajte grah i sve prelijte vodom. Pustite da kuha.


4Pripremite pešt

Pešt pripremite tako da u blenderu ili sjeckalici usitnite pancetu, češnjak i peršin dok ne dobijete teksturu paste.


Kada je grah na pola kuhan ubacite u njega pešt i dodajte koncentrat rajčice. Posolite, popaprite i pustite da krčka.


5Dodajte tjesteninu

Varivo je gotovo kad grah omekša. Pred sam kraj ukuhajte tjesteninu pazeći na upute na pakiranju kako je ne bi raskuhali.







Napomena

Ukoliko koristite suho meso tada ga stavite kuhati u vrijeme kad ste stavili i grah. Ako želite dodati kobasicu, stavite je pred kraj kuhanja.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.