Kupus kifle

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kupus kifle by Shutterstock Shutterstock

Rade se jednostavnije od klasičnih i jako su mekane.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

0,5 kockesvježeg kvasca
300 mlmlakog mlijeka
1 žlicašećera
500 gglatkog brašna
100 mlbiljnog ili suncokretovog ulja
1 žličicasoli

Nadjev od svježeg sira

500 gsvježeg sira
1jaje
sol

Nadjev s gaudom i šunkom

100 gmaslaca
100 gmilerama (masnog kiselog vrhnja)
150 ggaude, naribane
150 gkuhane šunke, nasjeckane
1jaje
sol, papar

Pizza-nadjev

150 ggaude, naribane
150 gkuhane šunke, nasjeckane
150 mlpasirane rajčice
1 žličicaorigana

Dodatno

1žumanjak za premazivanje
2 žlicesezama za posipanje

Priprema

Tijesto

1Dignite kvasac

Kvasac i šećer pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.


2Zamijesite tijesto

U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, mlijeko i suncokretovo ulje.


Zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.


3Pustite da se digne

Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.


4Oblikujte

Razvaljajte na oko centimetar debelo, premažite nadjevom i zarolajte. Režite cik-cak da dobijete oblik trokuta.


5Pecite kiflice

Kad oblikujete kupus kiflice, stavite ih razmaknute na masnim papirom obložen lim za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata.


Upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva.


Premažite ih žumanjkom, posipajte s malo sezama i stavite peći 25 do 30 minuta, ovisno koliko su velike.

Nadjevi

1 Nadjev od svježeg sira

Sir ocijedite ako je premokar, da izađe višak tekućine. Pomiješajte s jajem i posolite.


2 Nadjev s gaudom i šunkom

Omekšali maslac, jaje i mileram izmiksajte da nastane glatka smjesa. Posolite i umiješajte ribani sir i sjeckanu šunku.


3 Pizza-nadjev

Premažite razvaljano tijesto pasiranom rajčicom, posipajte šunkom i sirom pa origanom.