Lisnati kruh sa začinima

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnati kruh sa začinima

Savršeni mirisi i okusi...

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

520 gglatkog brašna
2jaja
1½ žličicesoli
1 paketićsuhog kvasca
1 žličicašećera
200 mlmlijeka, mlakog
50 gmaslaca
1jaje, za premaz
sjemenke sezama, za posipanje

Začinjeni maslac

60 gmaslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi
1 žličicasoli
1 žličicačešnjaka u granulama
2 žličicesuhog vlasca ili peršina

Priprema

1Umijesite tijesto

U posudu stavite glatko brašno, suhi kvasac i malo šećera. Dodajte jaja, malo maslaca i mlako mlijeko. Posolite.


Umijesite glatko tijesto i ostavite ga na toplom mjestu da se udvostruči.


2Razvaljajte tijesto

Nakon što se tijesto udvostruči, razvaljajte ga na radnoj podlozi, ali ne pretanko.


3Pripremite začinjeni maslac

U manjoj posudi pomiješajte omekšani maslac, sol, češnjak u granulama i suhi vlasac ili peršin.


Dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili.


Začinjeni maslac nanesite na razvaljano tijesto.


4Narežite tijesto

Narežite tijesto na kocke i slažite kocku na kocku u duguljasti kalup za kruh obložen papirom za pečenje.


Ostavite ga još pola sata na toplom da se dodatno digne.


5Ispecite u pećnici

Premažite tijesto razmućenim jajetom i pospite sjemenkama sezama po vrhu.


Stavite kalup u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko 30 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju.