Domaća pizza Caprese

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaća pizza Caprese
Domaća pizza Caprese
Moja omiljena pizza je definitivno Caprese, ali kad pizzu radim kod kuće odlučujem se za bogatije i izdašnije varijante. Ovaj put spremala sam Caprese i nisam se pokajala, ukućani su bili oduševljeni i nitko nije prigovarao da fali sastojaka 😄

Sastojci

Broj porcija
2

Tijesto

300 gglatkog brašna
200 goštrog brašna
1 žličicašećera
1½ žličicesoli
3 žliceulja
250 mlmlake vode
20 gsvježeg kvasca

Nadjev

2 komadamozzarelle, narezane na šnite
1 konzervapelata (400 g)
300 ggaude, naribane
10 komadacherry rajčica
listovi svježeg bosiljka
maslinovo ulje

Priprema

1Zamijesite tijesto

Prosijte glatko i oštro brašno u zdjelu. Napravite rupu na sredini tijesta te dodajte ulje, a po brašnu pospite sol.


Sa strane u šalici razmrvite kvasac, dodajte šećer i brašno te rastopite u malo mlake vode i pustite da se kvasac aktivira.


Dodajte mlaku vodu i aktivirani kvasac brašnu i umijesite glatko tijesto. Mijesite barem 10 minuta.


2Ostavite da se diže

Pustite da tijesto odmori i naraste, na toplome mjestu.


Nakon 45 minuta, tijesto premijesite i oblikujte dvije jednake lopte te ih pustite da odmore još pola sata.


3Pripremite nadjev i umak

U međuvremenu naribajte sir i narežite mozzarelu.


Za umak, izblendajte pelate sa malo soli, šećera, origana i maslinovog ulja.


4Zagrijte pećnicu

Stavite grijati pećnicu na 230 stupnjeva.


5Oblikujte pizzu

Uzmite loptu tijesta te je razvucite rukama u formu kruga (veličina srednje pizze).


Stavite na obrnutu stranu toplog lima za pečenje i premažite umakom te psopite ribanim gauda sirom.


6Pecite u pećnici

Pizzu stavite u pećnicu.


Nakon nekoliko minuta, dodajte i narezanu mozzarelu.


Kad se mozzarela rastopi, pizza je gotova.


Na gotovu pizzu stavite listove bosiljka i cherry rajčice. Pokapajte s maslinovim uljem.


Ponovite postupak s drugom loptom tijesta.


Dobar tek!