Prosijte glatko i oštro brašno u zdjelu. Napravite rupu na sredini tijesta te dodajte ulje, a po brašnu pospite sol.
Sa strane u šalici razmrvite kvasac, dodajte šećer i brašno te rastopite u malo mlake vode i pustite da se kvasac aktivira.
Dodajte mlaku vodu i aktivirani kvasac brašnu i umijesite glatko tijesto. Mijesite barem 10 minuta.
Pustite da tijesto odmori i naraste, na toplome mjestu.
Nakon 45 minuta, tijesto premijesite i oblikujte dvije jednake lopte te ih pustite da odmore još pola sata.
U međuvremenu naribajte sir i narežite mozzarelu.
Za umak, izblendajte pelate sa malo soli, šećera, origana i maslinovog ulja.
Stavite grijati pećnicu na 230 stupnjeva.
Uzmite loptu tijesta te je razvucite rukama u formu kruga (veličina srednje pizze).
Stavite na obrnutu stranu toplog lima za pečenje i premažite umakom te psopite ribanim gauda sirom.
Pizzu stavite u pećnicu.
Nakon nekoliko minuta, dodajte i narezanu mozzarelu.
Kad se mozzarela rastopi, pizza je gotova.
Na gotovu pizzu stavite listove bosiljka i cherry rajčice. Pokapajte s maslinovim uljem.
Ponovite postupak s drugom loptom tijesta.
Dobar tek!