Prvo pripremite tangzhong tako što ćete odmjeriti mlijeko, staviti ga u posudu i dodati brašno.
Dobro izmiješajte tako da nema grudica pa zakuhajte i kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu, odnosno dok po dnu lonca ne ostaje trag od kuhače kada je povučete po dnu. Možete i mjeriti temperaturu smjese, gotova je kad dosegne 65°C.
Pripremljenu smjesu prebacite u drugu posudicu i ohladite na sobnu temperaturu. (Ovaj pripravak možete napraviti i par dana ranije pa ga držati u hladnjaku i koristiti prema potrebi. Prije korištenja, smjesu je potrebno izvaditi iz hladnjaka i pustiti da dostigne sobnu temperaturu.)
U drugoj većoj posudi, pomiješajte brašno, suhi kvasac, šećer i sol.
Zagrijte mlijeko, otopite maslac pa pomiješajte. Prohladite, ali neka ostane toplo pa dodajte jedno jaje i sve dobro izmutite.
U posudu s brašnom dodajte tangzhong i pripremljeno mlijeko pa kuhačom (ili mikserom na najmanjoj brzini) zamijesite tijesto i mijesite ga 5 minuta. Ako mijesite ručno, nastavite tijesto tući kuhačom, a ako mijesite mikserom, pojačajte brzinu na srednje jaku i nastavite mijesiti još 7-8 minuta.
Tijesto bi trebalo biti mekano i lagano ljepljivo.
Tijesto istresite na pobrašnjenu radnu površinu i kratko ga premijesite, odnosno mijesite ga dok ne dobijete glatko, podatno tijesto koje se više ne lijepi za ruke.
Tijesto zatim prebacite u kalup za kruh dimenzija 30 x 12 cm, koji ste namastili maslacem. Prekrijte prozirnom folijom i stavite na toplo dizati oko 60 minuta, odnosno dok ne udvostruči volumen.
Kada je tijesto udvostručilo volumen, prebacite ga na lagano pobrašnjenu radnu površinu i još jednom lagano premijesite. Dobit ćete oko 800-820 g tijesta.
Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela pa svaki dio kratko premijesite, razvaljajte jedan po jedan dio valjkom za tijesto u dužu trakicu koju potom zamotajte u rolicu (prije zamatanja u rolicu, možete po dužini preklopiti rubove tijesta prema unutra i tako regulirati dužinu rolice da vam stane u duguljasti kalup u kojem ćete peći kruh).
Prvu rolicu stavite u duguljasti kalup za kruh koju ste obložili papirom za pečenje. Učinite isto i s ostala tri komada tijesta. Kad slažete rolice u kalup, napravite mali razmak između njih jer će tijekom drugog dizanja i pečenja još narasti i popuniti cijeli kalup.
Prekrijte čistom krpom i ostavite dizati na toplom između 30 i 45 minuta.
U zdjelici izmutite jedno jaje (možete i samo žumanjak), dodajte mu mlijeko pa obilato premažite kruh, ovaj korak će kruhu podariti lijepu boju i sjaj.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 30-40 minuta. Otprilike na pola pečenja, prekrijte površinu aluminijskom folijom kako kruh ne bi previše potamnio.
Izvadite iz pećnice, kratko ohladite u kalupu, a potom izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki. Ovaj kruh ostaje potpuno svjež i do tri dana.