Buhtle s makom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Buhtle s makom by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

500 gglatkog brašna
1 vrećicasuhog kvasca
50 gšećera
1 prstohvatsoli
250 mlmlijeka
75 gmaslaca
1žumanjak

Punjenje

150 gmljevenog maka
50 gšećera
1bjelanjak
70 mlmlijeka
100 gčokolade

Priprema

1 Umijesite tijesto

Rastopite maslac i ostavite da se prohladi. Aktivirajte kvasac s malo šećera i toplim mlijekom, pa kad se zapjeni, zamijesite tijesto.


2Ostavite da se diže

Stavite ga u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se volumen ne udvostruči (oko 1 sat).


3Pripremite nadjev i punite

Pripremite nadjev tako da mak "pofurite" vrućim mlijekom, pa dodate i sve ostale sastojke osim bjelanjka. Bjelanjak istucite u snijeg pa umiješajte u smjesu.


Zatim tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žličicu nadjeva i savijte krajeve te dobro stisnite.


4Ispecite

U posudu za pečenje premazanu maslacem stavljajte buhtle. Ostavite ih stajati 20 minuta. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 °C 35-40 minuta.


Tople buhtle premažite maslacem. Kad malo odstoje, posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.