Rastopite maslac i ostavite da se prohladi. Aktivirajte kvasac s malo šećera i toplim mlijekom, pa kad se zapjeni, zamijesite tijesto.
Stavite ga u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se volumen ne udvostruči (oko 1 sat).
Pripremite nadjev tako da mak "pofurite" vrućim mlijekom, pa dodate i sve ostale sastojke osim bjelanjka. Bjelanjak istucite u snijeg pa umiješajte u smjesu.
Zatim tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žličicu nadjeva i savijte krajeve te dobro stisnite.
U posudu za pečenje premazanu maslacem stavljajte buhtle. Ostavite ih stajati 20 minuta. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 °C 35-40 minuta.
Tople buhtle premažite maslacem. Kad malo odstoje, posipajte šećerom u prahu.