Domaći kruh

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći kruh by Martina Dod Martina Dod

Ovih dana svi pokušavaju napraviti domaći kruh, a ako se i vi želite okušati u tome, imamo recept. Podijelila ga je naša čitateljica Martina Dod u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?


"Ja sam danas samo bijelo brašno koristila, umjesto kukuruznog sam isto u toj mjeri stavila samo bijelo brašno. Cijela kuća miriše", napisala je, a u nastavku pronađite recept.

Sastojci

Broj porcija
1
100 gkukuruznog ili pšeničnog glatkog brašna
450 gglatkog brašna
1suhi kvasac
150 mlvode za kvasac
2 žličicesoli
1 žličicašećera
20 gomekšalog maslaca
150 mlmlakog mlijeka
150 mlmlake vode
3 žliceulja
Napomena: Možda će vam trebati još vode ili brašna, slobodno dodajte onoliko koliko vam je potrebno da umijesite glatko tijesto.

Priprema

1 Aktivirajte kvasac

Prvo pomiješajte kvasac, šećer i 150 ml vode i ostavite da se kvasac aktivira.


2 Umijesite tijesto

U drugu posudu stavite sve ostale sastojke i aktivirani kvasac. Zamijesite glatko tijesto pa dodajte 3 žlice ulja i još malo premijesite. Ostavite da se udvostruči.


Kada se tijesto udvostručilo, premijesite ga - razvaljajte ga i zarolajte pa ostavite da se udvostruči još jednom u nauljenom plehu.


3 Ispecite kruh

Kruh pecite 35 do 45 minuta na 180 stupnjeva, a kada se ispeče, premažite ga maslacem kako gornja kora ne bi bila pretvrda.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.