Martinine pamuk kifle

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Martinine pamuk kifle by Martina Dod Martina Dod
Martinine pamuk kifle by Martina Dod Martina Dod

Recepata za pamuk kifle nikada dovoljno, a danas donosimo jedan od naše čitateljice Martine Dod. "Malo je reći savršene, mekane su kao duša", kaže ona za svoje kiflice, a recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

1 kg(plus još 200 g za premijesiti)
700 mlmlijeka
200 mlulja
1prašak za pecivo
1 žličicasoli
2 suhakvasca
1vanilin šećer
4 žlicešećera

Premaz

1žumanjak
1 žlicamlijeka
Napomena: Punjenje po želji (čitateljica je radila slatke kifle, punjene pekmezom, a ako želite napraviti slane kifle, napravite sve isto, samo izbacite šećer).

Priprema

1 Aktivirajte kvasac

U 200 ml mlijeka stavite kvasac i žlicu šećera i ostavite da se kvasac aktivira.


2 Zamijesite tijesto

U drugu posudu stavite sve preostale sastojke, ugrijte preostalih 500 ml mlijeka pa dodajte i to, a na kraju i aktivirani kvasac.


Zamijesite glatko tijesto i eventualno dodajte još malo brašna od onih preostalih 200 grama. Ostavite da se tijesto udvostruči.


3 Oblikujte kifle

Tijesto podijelite na dvije lopte, svaku od njih razvaljajte i narežite na trokute.


Svaki trokut punite nadjevom po želji i zarolajte. Stavite u pleh za pečenje i ostavite da se kiflice dižu još 45 minuta.


4 Ispecite

Kiflice premažite premazom od žumanjka i mlijeka i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.