Lidijin kruh

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijin kruh by Lidija Vulić Čurić Lidija Vulić Čurić
Lidijin kruh by Lidija Vulić Čurić Lidija Vulić Čurić
Lidijin kruh by Lidija Vulić Čurić Lidija Vulić Čurić

Čitataljica je u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila recept za njen hrskavi, domaći kruh.

Sastojci

Broj porcija
8
300 gbijelog brašna
200 graženog brašna
100 gintegralnog brašna
Kvasac
2 žličicesoli
2 žliceulja
400 mlmlake vode
Sjemenke suncokreta i sezama

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto, ostavite da se udupla, još dva puta premijesite i stavite na papir za pečenje.


2 Zagrijte pekač

Pekač u kojemu ćete peći kruh (s poklopcem) stavite u pećnicu na 250 stupnjeva. Kada se pekač ugrije, stavite u njega kruh.


3 Pecite

Stavite peći 20 minuta na 250 stupnjeva, zatim otklopite i smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 20 minuta.

Lidija Vulić Ćurić