U zdjelicu stavite 50 ml mlake vode, dodajte kvasac i šećer. Promiješajte i ostavite 5-10 minuta da se aktivira.
U veću zdjelu stavite brašno i sol. Promiješajte pa dodajte aktivirani kvasac, mlako mlijeko i ulje.
Umijesite tijesto - prvo žlicom ili mikserom, pa rukom dok ne postane glatko i elastično (oko 8-10 minuta).
Pokrijte tijesto krpom i ostavite ga na toplom mjestu da se diže 45-60 minuta, dok ne udvostruči volumen.
Tijesto podijelite na 2 dijela. Svaki dio razvucite u krug debljine oko pola centimetra. Režite na trokute, napunite po želji i zarolajte kiflice od šireg kraja prema užem.
Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite još 15-20 minuta da malo narastu.
Premažite kiflice žumanjkom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne porumene.