Kvasac pomiješajte sa šećerom i toplim mlijekom pa ostavite da se zapjeni. Zamijesite tijesto od svih navedenih sastojaka pa ostavite na toplom i pokriveno čistom krpom da se udvostruči. Za to vrijeme možete pripremiti nadjev.
Nadjev napravite tako da vrućim slatkim vrhnjem prelijete orahe pa ostavite da se ohladi. Kad je smjesa ohlađena, dodajte u nadjev ostale sastojke, a na kraju pažljivo umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Razvaljajte tijesto, stavite u kalup za kuglof premazan maslacem i ostavite 15-ak minuta da se malo digne pa probodite orahnjaču čačkalicom ili vilicom na nekoliko mjesta.
Pecite na 175 stupnjeva 50 do 55 minuta, a ako ne želite da po vrhu dobije prejaku boju, na pola pečenja slobodno preko stavite aluminijsku foliju ili papir za pečenje.
Kad se ispeče, ostavite da se malo prohladi u kalupu (kad su kipući, biskviti i slatki kruhovi lakše pucaju, naročito ako se malo zalijepe za kalup) pa prođite tankim nožićem između ruba i orahnjače i istresite na rešetku da se ohladi do kraja.