U 500 ml toplog mlijeka stavite žličicu šećera i 20 g kvasca (pola kockice svježeg kvasca).
Dodajte i jednu žlicu brašna pa sve to dobro promiješajte i ostavite desetak minuta na sobnoj temperaturi kako bi se kvasac aktivirao.
U aktivirani kvasac dodajte dva jaja pa sve zajedno dobro izmutite i ostavite sa strane.
U veću zdjelu u kojoj ćete mijesiti tijesto stavite 600 g brašna i dodajte dvije žličice soli pa dobro izmiješajte. U sredini napravite malo udubljenje u koje ćete zatim uliti smjesu s kvascem i jajima.
Dobro promiješajte kuhačom kako bi se brašno sjedinilo s tekućom smjesom.
Zatim dodajte još 200 g brašna, promiješajte kuhačom, a zatim prebacite na radnu površinu koju ste posipali brašnom i umijesite rukama.
Tijesto će biti ljepljivo, ali tako i treba biti pa nemojte dodavati previše brašna.
Tijesto podijelite na tri dijela pa svaki od njih oblikujte u kuglu i ostavite sa strane kako bi se udvostručili, otprilike pola sata.
Nakon pola sata razvaljajte prvu kuglu i premažite ju s 50 g maslaca, a zatim isto to napravite i s drugom kuglom i prebacite ju preko prve te i nju premažite s 50 g maslaca.
Zatim razvaljajte i treću kuglu i nju stavite na prethodne dvije, ali nju ne trebate premazati s maslacem. Pospite ju s malo brašna, a zatim razvaljajte u jedan veliki krug, debljine oko pola centimetara.
Krug prerežite na četiri dijela, svaki od tih četiri dijela prerežite na još tri dijela, u obliku trokuta, a zatim svaki trokut prerežite na još dva manja trokuta, kako biste dobili ukupno 24 kroasana.
Kroasane punite nadjevom po želji - možete ih puniti šunkom i sirom, a možete ih ostaviti prazne, a zatim ih zarolajte i poredajte na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje pola sata, a zatim ih premažite umućenim jajetom i posipajte sjemenkama po želji.
Kroasan kiflice pecite 25 minuta na 200 stupnjeva, u pećnici koju ste prethodno zagrijali.