Kvasac i šećer otopite u mlakoj vodi. Dodajte 200 g brašna i lagano promiješajte. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.
Sljedeće jutro smjesi dodajte ostatak brašna i soli i mijesite na dobro pobrašnjenoj površini dok tijesto ne postane glatko i ne počne se odvajati od ruku.
Podijelite tijesto na 8 komada i oblikujte u okrugle pogačice. Stavite ih jednu do druge u nauljeni okrugli kalup za pečenje, pokrijte i ostavite da se dižu na toplom mjestu dok se ne udvostruče u volumenu.
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva i napravite preljev - nasjeckani češnjak pomiješajte s uljem, prstohvatom soli i nasjeckanim peršinom, a zatim ostavite da se okusi prožmu.
Prije pečenja, pogačice obilno premažite umućenim jajetom i pecite 20 do 25 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih iz pećnice i premažite s češnjakom.