Tortilje bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Tortilje bez glutena by Shutterstock Shutterstock

Ako ne podnosite gluten, a jedu vam se tortilje, isprobajte ove domaće tortilje napravljene s bezglutenskim brašnom. Iskoristite ih za pripremu tacosa, enchilada, taquitosa ili bilo kojeg drugog meksičkog jela koje vam padne na pamet.

Sastojci

Broj porcija
4
260 gbezglutenskog brašna
1 žličicasoli
0,5 vrećicepraška za pecivo
200 mlmlake vode
12 gmasti

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, a zatim ga ostavite da odstoji desetak minuta.


2 Formirajte kugle

Tijesto premijesite i formirajte u 6 kugli pa svaku od njih razvaljajte na tanko na pobrašnjenoj površini.


3 Ispecite

Pecite u vrućoj tavi s obje strane po nekoliko minuta, dok tortilje ne poprime boju, pa napunite nadjevom po želji.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️