Focaccia iz Shtruce

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
5h 55min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Focaccia iz Shtruce by Igor Jakšić Igor Jakšić

Recept za focacciu s nama je podijelila Andrea Mušura, vlasnica splitske artizanske pekare Shtruce.

Sastojci

Broj porcija
1

Tijesto

500 gbrašna (350 g 00 + 150 g 0 ili Manitoba)
380 gvode
100 gaktivnog startera
10 gsoli
10 gmaslinovog ulja

Topping

maslinovo ulje
krupna sol
ružmarin
cherry rajčice

Priprema

1 Napravite tijesto

Pomiješajte brašno, vodu, starter i sol, a nakon 15 minuta dodajte i maslinovo ulje. Ostavite da odstoji pola sata.


2 Premijesite tijesto

Nakon pola sata, tijesto nekoliko puta razvucite i preklopite. Ponovite to još dva puta u razmaku od 30 minuta.


3 Ostavite da odstoji

Tijesto prebacite u nauljenu posudu u kojoj će se peći i ostavite da odstoji još dva sata.


4 Ohladite

Tijesto pokrijte folijom i stavite u hladnjak na hladnu fermentaciju preko noći ili na minimalno 8 sati.


5 Izvadite iz hladnjaka

Tijesto izvadite iz hladnjaka i prije pečenja ga ostavite na sobnoj temperaturi, barem sat i pol do dva sata.


6 Stavite toppinge

Tijesto prelijte uljem, stavite na njega toppinge po želji i prstima utisnite rupice.


7 Ispecite

Pecite u pećnici zagrijanoj na 240 stupnjeva, otprilike pola sata. Nakon pečenja, focacciu premažite uljem i ohladite na rešetki.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.