Adrianine kifle s hrenovkama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Adrianine kifle s hrenovkama by Adriana Drljo Adriana Drljo
Adrianine kifle s hrenovkama by Adriana Drljo Adriana Drljo
Adrianine kifle s hrenovkama by Adriana Drljo Adriana Drljo
Adrianine kifle s hrenovkama by Adriana Drljo Adriana Drljo

Kifle s hrenovkama uvijek su odlična ideja kada vam se najave gosti ili kada vam se nešto gricka, a ove divne, zlatne kifle napravila je naša čitateljica Adriana Drljo. Podijelila je i recept, u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a donosimo ga u nastavku.


Sastojci

Broj porcija
15

Tijesto

250 mlmlijeka
150 mlvode
120 mlulja
1 žličicašećera
pola kockice svježeg kvasca
1 žlicasoli
800 gglatkog brašna

Dodatno

hrenovke
grčki ili običan jogurt
sjemenke po želji

Priprema

1 Napravite tijesto

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite ga na toplom dok se ne udvostruči, otprilike 40 minuta.


2 Formirajte kuglice

Od tijesta napravite kuglice (težina jedne kuglice je otprilike 75 grama), pokrijte ih i ostavite da odstoje 15 minuta.


3 Razvaljajte kuglice i zamotajte hrenovke

Kuglice razvaljajte, jednu po jednu, i zarežite na donjem dijelu. Na početak tijesta stavite hrenovku i zarolajte.


4 Složite na papir za pečenje

Zarolane kifle posložite u pleh obložen papirom za pečenje ili premazan maslacem.


Pokrijte ih, ostavite da odstoje 20 minuta pa ih premažite grčkim ili običnim jogurtom i pospite sjemenkama po želji.


5 Ispecite

Kiflice pecite 30 do 35 minuta na 200 stupnjeva.