Kruh bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh bez glutena  by Shutterstock Shutterstock
Kruh bez glutena
Kruh bez glutena
Kruh bez glutena
Kruh bez glutena
Kruh bez glutena
Kruh bez glutena
Kruh bez glutena

Mi bezglutenci stalno usavršavamo svoje umijeće dizanog tijesta, pa dijelim s vama jedan receptić za ljubitelje domaćeg kruha. Vi ga možete napraviti i s pšeničnim brašnom.

Sastojci

Broj porcija
4
500bezglutenskog brašna
300 mlmlake vode
1 vrećicasuhog kvasca
20 mlmlakog mlijeka
1 žlicašećera s brašnom
1 žličicasoli
3 žliceulja

Priprema

1 Pripremite kvasac

U mlakom mlijeku rastvorite suhi kvasac, žlicu šećera i brašna te ostavite da nadođe.


2 Zamijesite tijesto

U brašno umiješajte sol i ulje. Dodajte nadošli kvasac i polako dodajte vodu te dobro umijesite tijesto. Nauljite zdjelu te pokrijte tijesto i ostavite ga da se diže jedan sat. Na dobro pobrašnjenoj površini premijesite tijesto.


3 Prebacite u kalup

Nauljite kalup i prebacite tijesto u njega. Pokrijte krpom i ostavite da se diže još pola sata.


4 Pecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i stavite peći kruh 30 do 40 minuta. Pečen kruh poprskajte vodom i zamotajte u krpu.


Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️