Pogača s kiselim vrhnjem bez kvasca i glutena

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Pogača s kiselim vrhnjem bez kvasca i glutena by Shutterstock Shutterstock
Pogača s kiselim vrhnjem bez kvasca i glutena
Pogača s kiselim vrhnjem bez kvasca i glutena
Pogača s kiselim vrhnjem bez kvasca i glutena
Pogača s kiselim vrhnjem bez kvasca i glutena

Ima dana kad se zaželim (kao i svaki drugi bezglutenac) pravog,domaćeg kruha, a ne da mi se čekati da se tijesto digne. Stoga dijelim s vama jedan receptić za pogaču s praškom za pecivo. Naravno, vi je možete ispeći i sa pšeničnim brašnom.

Sastojci

Broj porcija
6
50 gbezglutenskog brašna
1prašak za pecivo
1 žličicasoli
180 gkiselog vrhnja
180tekućeg jogurta
3 žliceulja
2jaja
Mast za podmazivanje kalupa i premazivanje pogače

Priprema

1 Zamijesite

Jaja pomiješajte s vrhnjem, jogurtom i soli. Dodajte ulje, pa polako počnite dodavati brašno sa praškom za pecivo. Prvo miješajte kuhačom, pa umijesite do kraja rukom. Prebacite na pobrašnjenu površnu i dobro umijesite i ostavite desetak minuta.


2 Pripremite kalup i pećnicu

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a kalup namastite rastopljenom masti. Pogaču prebacite u kalup i zarežite nožem na nekoliko mjesta.


3 Pecite

Smanjite temperaturu pećnice na 200 i stavite peći. Pecite 30 do 35 minuta. Pečenu pogaču poprskajte vodom i zamotajte u krpu da se prohladi.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️