Adrianine piroške

Vrijeme pripremePriprema
28min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Adrianine piroške by Adriana Drljo Adriana Drljo
Adrianine piroške by Adriana Drljo Adriana Drljo

"Mekane, pune nadjeva", piše čitateljica Adriana Drljo za piroške, koje je napunila nadjevom od sira, šunke, kečapa i majoneze. Recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a mi ga donosimo u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
15

Piroške

220 mlmlijeka
180 mljogurta
5 žlicaulja
1 žličicasoli
1jaje
1prašak za pecivo
1suhi kvasac
600 gglatkog brašna

Nadjev

sastojci po želji (sir, salama, kečap, majoneza)

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto od svih sastojaka (možda će vam trebati i malo više brašna, bitno je da se tijesto ne lijepi za ruke).


Nakon što ste ga zamijesili, tijesto ostavite na toplom 40 minuta ili dok se ne udvostruči.


2 Napunite nadjevom

Podlogu pospite brašnom, razvaljajte i režite na kvadratiće, pa svaki kvadratić punite nadjevom po želji.


Čitateljica je za nadjev pomiješala sir, salamu, kečap i majonezu, no vi ga možete prilagoditi sebi i svom ukusu.


3 Spojite i pržite

Krajeve piroški dobro spojite da nadjev ne iscuri van i pržite ih na ulju na umjerenoj temperaturi po 6 minuta sa svake strane.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.