Brašno stavite u veću zdjelu i dodajte mu sol, šećer, suhi kvasac i sve dobro izmiješajte.
Dodajte lagano vodu i miješajte dok se masa ne pretvori u tijesto.
Pokrijte čistom krpom i ostavite 15 minuta.
Još jednom kratko izmiješajte i ostavite tijesto da se diže 45 minuta.
Tijesto mora biti malo rijeđe pa preporučujemi miješati kuhačom.
Kalup za kruh prekrijte papirom za pečenje i prebacite tijesto.
Kruh zarežite po površini, premažite uljem, posipajte s makom i sezamom.
Ostavite kruh da ostoji još dodatnih 20 minuta te ubacite u pećnicu koja je zagrijana na 200°C.
Pecite 30 minuta na 200°C, te smanjiti na 180°C i još pecite 15 minuta. Vrijeme i temperaturu prilagodite vašoj pećnici jer ne rade sve isto.
Ubodite čačkalicu u sredinu kruha i ako izađe čista, znači da je gotov. Ohladite i kruh je spreman za jelo.