Baguette s češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3min
Ukupno vrijemeUkupno
8min
KompliciranostTežina
Cijena
Baguette s češnjakom by Shutterstock Shutterstock

Vrlo jednostavno, a jako mirišljavo i fino.

Sastojci

Broj porcija
4
1baguette
100 mlmaslinovog ulja
1 režanjčešnjaka
150 gkrem sira
1 žličicasušenog origana
soli
50 gnaribanog parmezana ili sličnog tvrdog sira

Priprema

1 Pripremite

Pećnicu upalite neka se grije na 220 stupnjeva s upaljenim samo gornjim grijačem.


Baguette narežite na šnite debljine 1,5 do 2 centimetra.


Češnjak jako sitno nasjeckajte pa zagrijte na maslinovom ulju samo da malo pusti miris, nikako da dobije boju ili neugodan, izgoreni miris.


Pomiješajte ulje u kojem je češnjak s krem sirom, sušenim origanom, soli i naribanim parmezanom ili sličnim tvrdim sirom.


2 Ispecite

Svaku šnitu baguettea s gornje strane premažite gore dobivenom smjesom i slažite jednu do druge na lim za pečenje obloženim masnim papirom.


Pecite u zagrijanoj pećnici oko 3 minute, pazite da ne zagore. Poslužite još vruće uz hladne mesne nareske, ukiseljeno povrće ili riblje namaze.