Mini burek sa špinatom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Mini burek sa špinatom by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept odličan je kad ste u stisci s vremenom i nemate kad razvlačiti domaće kore. A evo kako ga i sami relativno brzo možete pripremiti.

Sastojci

Broj porcija
8
500 ggotovih kora
3jaja
250 gfeta ili svježeg sira
200 gmilerama ili masnijeg kiselog vrhnja
1 prstohvatsoli
200 mlmineralne vode
200 mlsuncokretovog ili biljnog ulja

Priprema

1Pripremite sir i špinat

Špinat operite, ocijedite i narežite na sitne trakice. U jednu veću posudu stavite jaja i mileram (ili masnije kiselo vrhnje), posolite i promiješajte. Potom dodajte feta sir (ili svježi sir) i dobro promiješajte..


2Složite

U drugoj posudici pomiješajtre ulje i mineralnu vodu i upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva dok vi rolate ove mini bureke.


Uzmite jednu koru, premažite je mješavinom ulja i mineralne vode. Stavite drugu koru, opet premažite, pa stavite nadjev od sira i na to špinat. 


Zarolajte i stavite u nauljeni lim za pečenje. Sve to ponovite s preostalim korama. Na kraju sve odozgora premažite mješavinom ulja i mineralne vode.


3Pecite

Štruce narežite na manje komade (možete samo na pola) i stavite peći na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta ili dok ne porumene.


Poslužite uz jogurt ili kiselo vrhnje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.