Motani burek s mesom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Motani burek s mesom by Shutterstock Shutterstock
Motani burek s mesom by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

600 gglatkog brašna + po potrebi
300 mlvode
½ žličicesoli
3 žliceulja

Nadjev

600 gmljevene junetine
1crveni luk
1 žličicasoli
½ žličicepapra
50 mlvode
ulje

Preljev

100 mlvode
50 gmaslaca
sol

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od brašna, soli i vode zamijesite glatko tijesto. Ostavite nauljeno i pokriveno prozirnom folijom da odmori na tanjuru.


2 Napravite smjesu

Mljevenom mesu dodajte sitno sjeckani luk, sol i papar te vodu.


3 Razvucite tijesto

Na pobrašnjenom stolnjaku tijesto prvo samo malo razvaljajte valjkom za tijesto pa nauljite. Ostavite tako desetak minutaa, pa onda tanko razvucite.


Na jedan kraj rasporedite trećinu nadjeva, pa pažljivo zarolajte. Zarolani dio prerežite nožem. Smotajte burek i stavite ga u uljem premazani lim za pečenje (možete oblikovati i male, ali može i ovako - jedan veliki okrugli).


Postupak ponovite još dva puta, da potrošite ostale dvije trećine razvučenog tijesta i nadjeva.


4 Ispecite

Pecite burek na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Pred kraj pečenja, prokuhajte vodu, maslac i sol, pa prelijte pečen burek. Vratite u pećnicu još par minuta.


Kratko prohladite prije jela.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.