Kukuruza

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kukuruza  by Shutterstock Shutterstock

Kuruza ili kukuruza je starinski kruh, to jest pogača od kukuruznog brašna.

Sastojci

Broj porcija
6
130 gglatkog pšeničnog brašna
370 mlkiselog mlijeka ili kefira
2 žlicemaslaca
1½ žličicešećera
1 žličicasoli
1 vrećicapraška za pecivo
½ žličicesode bikarbone
2jaja

Priprema

1Izmiješajte kiselo mlijeko sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo

U kiselo mlijeko ili kefir prvo dodajte sodu bikarbonu zatim prašak za pecivo i dobro promiješajte.


2Dodajte ostatak namirnica

U pripremljenu smjesu dodajte sol, šećer, jaja, otopljeni maslac, bijelo i kukuruzno brašno. Dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


3Stavite peći

Dobivenu smjesu izlijte u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200-220 stupnjeva 35-40 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.