Sjedinite kvasac, vodu i šećer.
Dodajte malo brašna i miješajte vilicom, zatim dodajte i 25 ml ulja i sol. Izmiješajte pa postepeno dodajte još malo brašna, cijelo vrijeme miješajući vilicom, dok se smjesa ne zgusne.
Nakon što više ne budete mogli miješati vilicom, nastavite mijesiti rukom, postepeno dodajući brašno. Tijesto bi vam trebalo ispasti mekano i pomalo ljepljivo. Dodajte ostatak ulja i još malo premijesite te ostavite 10-ak minuta.
Od tijesta odvajajte komade veličine šake pa ih oblikujte u loptice.
Lim za pečenje dobro pobrašnite te na njega slažite loptice. Pazite da između ostavljate razmak.
Tijesto ostavite 10 do 15 minuta odmori i naraste.
Pobrašnite prste pa raširite loptice tako da ih od sredine prema krajevima lagano stišćete. Pobrašnite tijesto, prekrijte plastičnom folijom kako se ne bi osušilo. Ostavite 10 do 15 minuta da odmori.
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. Somune ubacite u donji dio pećnice, pecite 5 minuta, zatim prebacite u sredinu i pecite još otprilike 3 minute dok ne porumene.
Izvadite iz pećnice, prekrijte krpom i ostavite 10-ak minuta da odstoje. Prije posluživanja brašno očistite krpom.