U velikoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke. Dodajte vodu i miješajte dok se sve ne sjedini i više ne bude grudica brašna. Tijesto bi trebalo biti ljepljivo i kompaktno. Posudu prekrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji najmanje 12 sati, idealno 18 sati, na sobnoj temperaturi.
Vidjet ćete da je tijesto za kruh spremno ako je pahuljasto i puno mjehurića. Pobrašnite podlogu za rad i stavite tijesto. Pospite ga s još malo brašna te ga lagano prema sredini preklopite jednom ili dvaput. Lagano ga prekrijte plastičnom folijom i ostavite da „odmara“ još 15-ak minuta.
Koristeći dovoljno brašna da vam se tijesto ne lijepi za površinu ili po prstima, nježno i brzo ga oblikujte u kuglu. Pamučnu krpu dobro prekrijte brašnom, pšeničnim ili kukuruznim mekinjama. Kuglu tijesta spojenom stranom prema dolje odložite na krpu pa pospite s još malo brašna, pšeničnih ili kukuruznih mekinja. Prekrijte ga još jednom pamučnom krpom i ostavite da „odmori“ još 2 sata. Tijesto je spremno kada se udvostručilo u obujmu i ne vraća se lako kada ga bocnete prstom.
Barem pola sata prije nego što je tijesto spremno, zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Dok se pećnica zagrijava, u nju stavite gusanu, emajliranu ili vatrostalnu posudu. Kada je tijesto spremno, posudu pažljivo izvadite iz pećnice.
Tijesto pažljivo prebacite u posudu (spojenom stranom prema gore) te lagano protresite jednom ili dvaput. Poklopite i pecite 30 minuta, zatim otklopite te pecite još 15 do 20 minuta dok kruh ne postane zlatan. Izvadite ga iz posude u kojoj se pekao, na dasku ili rešetku, i ostavite da se ohladi.