Kvasac namrvite u zdjelicu, dodajte šećer i prelijte toplim mlijekom. Pokrijte zdjelicu tanjurom kako bi se toplina zadržala unutra i pustite da se diže.
Pazite da mlijeko ne bude prevruće jer se u tom slučaju kvasac neće dignuti.
Brašno u posebnoj, većoj posudi pomiješajte sa soli, u sredini napravite udubinu pa ulijte dignuti kvasac.
Počnite mijesiti tijesto, pa kad počne nastajati ljepljiva kugla, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i zamijesite tijesto uz dodavanje brašna, ako to bude potrebno.
Vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže oko pola sata.
Sir za punjenje naribajte, a šunku narežite na kockice.
Dignuto tijesto razvaljajte na oko pola centimentra debljine na pobrašnjenoj plohi kako se ne bi zalijepilo pa ga režite na pravokutnike dimenzija otprilike 12 x 12 centimetara i punite sirom i šunkom.
Preklopite tijesto, kao da radite školjkice, i rubove utisnite vilicom kako se za vrijeme pečenja panzerotti ne bi otvorili.
Ako želite bti sigurni da se neće otvoriti, rubove prije zatvaranja lagano prijeđite s malo vode, bilo prstima ili kuhinjskim kistom.
U širokoj, dubljoj tavi ili loncu zagrijte ulje. Provjerite je li dovoljno vruće tako da dršku kuhače uronite u zagrijano ulje, i ako se oko nje počnu stvarati mjehurići, temperatura je spremna za pečenje panzerotta.
Pržite ih sa svake strane po par minuta dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite na kuhinjski papir da se ocijede i jedite dok su još topli.