Kvasac pomiješajte s toplom vodom i šećerom pa pustite da se zapjeni, oko 10 minuta.
U posudi pomiješajte mlijeko, dignuti kvasac, sol i maslinovo ulje. Zatim dodajte brašno i lagano umijesite da tijesto bude meko.
Napravite kuglu, stavite u zdjelu i namažite je s malo maslinovog ulja te pokrijte prozirnom folijom. Neka se diže sat vremena.
Kad se tijesto digne, podijelite ga na 6 dijelova i razvaljajte te ostavite još 30 minuta.
Potom oblikujte pogačice, stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i ostavite još 30 minuta da se dižu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Prije nego ih stavite u pećnicu, premažite ih preljevom od žumanjka, vode, soli i brašna te prstima napravite udubine u obliku mreže.
Na kraju pogačice pospite makom, kimom ili sezamom i pecite 15 do 20 minuta.