U veći lonac stavite vodu na srednje jaku vatru i pričekajte da zakuha. Za to vrijeme pripremite grašak.
U tavu stavite grašak i dodajte vodu, tek toliko da ga prekrije. Kratko prokuhajte pa ocijedite, a vodu sačuvajte.
U vrelu vodu dodajte tjesteninu i kuhajte po uputama na pakiranju.
U tavu dodajte maslac i pričekajte da se rastopi. Ubacite luk i pržite dok ne omekani, ubacite i češnjak pa pržite još minutu.
Polovicu graška stavite u blender pa dodajte luk i češnjak koji ste popržili na maslacu, začinite sa soli i paprom i dodajte par žlica vode, koju ste prethodno sačuvali. Blendajte dok ne dobijete umak željene teksture. Po potrebi dodajte još vode.
Tjesteninu procijedite, prelijte dobivenim umakom, pospite ostatkom graška i dodajte ribanog parmezana. Promiješajte i poslužite u tanjure.