Tjestenina u kremastom umaku od graška i češnjaka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina u kremastom umaku od graška i češnjaka by Shutterstock Shutterstock

Imamo ideju za brzinski ručak koji je gotov za manje od pola sata, a sastojke sigurno već imate kod kuće. Slatki grašak u kombinaciji s maslacem, lukom i češnjakom rezultirat će kremastim umakom koji se priprema dok se kuha tjestenina. 


Sastojci

Broj porcija
4
300 ggraška
400 gtagliatella
3 žlicemaslaca
2 češnjačešnjaka
1 glavicaluka, sitno nasjeckana
2 žliceparmezana, ribanog
malo vode
sol, po ukusu
papar, po ukusu

Priprema

1 Zakuhajte vodu

U veći lonac stavite vodu na srednje jaku vatru i pričekajte da zakuha. Za to vrijeme pripremite grašak.


2 Pripremite grašak

U tavu stavite grašak i dodajte vodu, tek toliko da ga prekrije. Kratko prokuhajte pa ocijedite, a vodu sačuvajte. 


3 Kuhajte tjesteninu

U vrelu vodu dodajte tjesteninu i kuhajte po uputama na pakiranju.


4 Pržite

U tavu dodajte maslac i pričekajte da se rastopi. Ubacite luk i pržite dok ne omekani, ubacite i češnjak pa pržite još minutu. 


5 Blendajte

Polovicu graška stavite u blender pa dodajte luk i češnjak koji ste popržili na maslacu, začinite sa soli i paprom i dodajte par žlica vode, koju ste prethodno sačuvali. Blendajte dok ne dobijete umak željene teksture. Po potrebi dodajte još vode. 


6 Poslužite

Tjesteninu procijedite, prelijte dobivenim umakom, pospite ostatkom graška i dodajte ribanog parmezana. Promiješajte i poslužite u tanjure. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.