Piletinu narežite na manje komade. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Očistite korjenasto povrće i narežite ga na komade po želji.
Zagrijte veći lonac i dodajte ulje. Na ulju dinstajte sitno nasjeckani luk oko 5 minuta. Ubacite piletinu te je pržite sve dok se ne pobijeli ravnomjerno.
Dodajte mrkvu, peršin, celer i stabljike cvjetače. Dinstajte par minuta te ulijte 1,5 l vode. Posolite i popaprite po ukusu. Kuhajte na srednje jakoj vatri do vrenja. Kad zavrije, smanjite vatru i lagano kuhajte u otklopljenom loncu 45 minuta.
Nakon 45 minuta dodajte cvjetove cvjetače i grašak te nastavite kuhati još 20 minuta. Za to vrijeme umutite noklice.
Vilicom istucite jaje i sol, dodajte ulje i dobro promiješajte. Dodajte griz i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Ostavite smjesu 10 minuta da se zgusne.
Pripremite dvije žlice te ih umočite u juhu. Pomoću žlica oblikujte noklice i stavljajte ih u juhu. Kuhajte ih 5 minuta.
Maknite juhu s vatre i poslužite uz dodatak nasjeckanog peršina.