Svinjski odresci s feta sirom, graškom i metvicom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski odresci s feta sirom, graškom i metvicom
Pripremite svinjske odreske na drugačiji način - sočno meso pečeno do zlatno smeđe boje uz dodatak graška šećerca i mente. Feta sir, dodan na kraju, daje jelu kremoznost i dodatnu slanoću. Kako bi ublažili slatkoću graška šećerca, prije serviranja jelo obilno poškropite limunovim sokom.

Sastojci

Broj porcija
2
2svinjska kotleta (3 cm debljine)
4 komada mladog luka, cijeli i tanko nasjeckan
55 gfeta sira, izmrvljenog
12 glistova svježe metvice, nasjeckane
1 žlicaekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlicamaslaca
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Prstohvat čili pahuljica
Limunov sok, za serviranje

Priprema

1 Začinite kotlete

Svinjske kotlete začinite solju i paprom. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.


2 Ispecite kotlete

Stavite kotlete u tavu i pecite 4-5 minuta na svakoj strani, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Prebacite pečene kotlete na tanjur.


3 Pržite povrće 

Vratite tavu na štednjak na srednje jaku vatru. Preostalom ulju u tavi dodajte maslac, zatim dodajte mladi luk i pržite 2-3 minute.

Dodajte grašak, metvicu, pahuljice čilija i prstohvat soli te promiješajte. 


4 Dodajte feta sir 

Oslobodite malo prostora u tavi, vratite unutra kotlete, okružujući ih graškom. Pripazite da meso leži na dnu posude. Komadiće feta sira razbacajte po mesu i grašku. Pokrijte posudu i kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta, dok se meso ne ispeče do kraja.


5 Servirajte uz limunov sok

Servirajte meso i grašak na tanjure, prelite s limunovim sokom i prije posluživanja pospite s još malo metvice, mladog luka i crnog papra.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi