Leću operite, stavite u lonac i prelijte vodom. Pustite da zavrije, zatim malo smanjite vatru i pustite da krčka dok ne omekša, oko 20 minuta.
Ocijedite i ostavite sa strane.
Namočite pšenicu u zdjeli tople vode.
U međuvremenu ogulite i grubo nasjeckajte luk. Zagrijte ulje u dubokoj, teškoj tavi na umjerenoj vatri, zatim dodajte luk i pustite da se pirja dok ne omekša, dobrih 20 minuta.
Češnjak ogulite i narežite na tanke ploške, dodajte luku i kad sve omekša dodajte sjemenke kumina, mljeveni korijander i cimet.
Pustite da se začini kuhaju minutu-dvije, a potom pšenicu ocijedite i dodajte u tavu, zajedno s temeljcem od povrća.
Pustite da prokuha, zatim smanjite vatru i kuhajte 20 minuta dok pšenica ne postane mekana, ali ne i raskuhana.
Umiješajte leću.
Špinat operite i još mokrog stavite u dublju posudu na jaku vatru, dobro poklopljenu poklopcem.
Pustite da se listovi kuhaju na pari par minuta, zatim ih okrenite kuhinjskim hvataljkama i nastavite kuhati na pari minutu-dvije dok ne omekšaju.
Ocijedite i lagano stisnite u ruci da uklonite većinu vode, a zatim grubo nasjeckajte.
Dodajte špinat u juhu, a zatim smanjite vatru.
Jogurt pomiješajte s pola limunovog soka. Umiješajte u juhu i pustite da se jogurt ugrije, pazeći da juha ne prokuha (ako se dogodi, juha će vam se zgrušati).
Dodajte kurkumu, mljevenu papriku i nasjeckanu mentu. Provjerite začine, po želji dodajte ostatak soka od limuna. Zatim ulijte u tople zdjelice.