Juha od kamena Dolly Parton

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od kamena Dolly Parton by iStock iStock

Recept za juhu od kamena iz kuharice Dolly Parton. Inspiriran narodnom pričom, ovaj je recept postao važan dio njezina djetinjstva. Originalni recept daje veliki lonac guste juhe koji će nahraniti najmanje 8 ljudi.


Sastojci

Broj porcija
8
2 lpilećeg temeljca
500 gbunceka
450 gkrumpira, oguljenog i narezanog na kockice
450 grepe, oguljene i narezane na kockice
400 gsjeckane rajčice iz konzerve
1manja glavica kupusa, krupno narezana
2velike mrkve, oguljene i narezane na kockice
1manji luk, nasjeckan
4 češnja češnjaka, nasjeckana
1veliki kamen, jako dobro opran
sol
papar

Priprema

1Stavite sve u lonac

Ulijte pileću juhu u veliki lonac. Dodajte krumpir narezan na kockice, rajčicu iz konzerve, nasjeckani kupus, repu narezanu na kockice, mrkvu, luk, češnjak i buncek. Stavite kamen u juhu.


2Kuhajte

Zakuhajte juhu na srednje jakoj vatri. Zatim smanjite vatru i nepoklopljeno pirjajte oko 2 sata. Tijekom krčkanja juhu povremeno promiješajte.


3Narežite buncek

Izvadite buncek iz juhe i stavite ga na dasku za rezanje. Uklonite kožu, a meso oštrim nožem narežite na kockice. Narezano meso vratite u juhu.


4Začinite i poslužite

Kušajte juhu, buncek je slan sam po sebi, tako da pripazite sa soljenjem. Uklonite kamen, a juhu poslužite dok je vruća.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.