Krem juha od cvjetače

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od cvjetače by Shutterstock Shutterstock

Sjajan recept za juhu od pečene cvjetače koja će uz malo maslaca biti nevjerojatno kremasta.

Sastojci

Broj porcija
4
1veća glavica cvjetače
3 žlicemaslinovog ulja
malo soli
1 glavicaluka
2 režnjačešnjaka
1 lpovrtnog temeljca
2 žlicemaslaca
1 prstohvatmljevenog muškatnog oraščića

Priprema

1 Ispecite cvjetaču

Cvjetaču prvo narežite na manje komade pa ju rasporedite po limu za pečenje i prelijte ju s dvije žlice maslinovog ulja. Začinite solju i pecite 25 do 35 minuta na 220 stupnjeva, dok cvjetača ne omekša


2 Napravite juhu

Kad cvjetača bude pri kraju, u loncu za juhu zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja, a zatim joj dodajte nasjeckani luk i malo soli. Pirjajte dok luk ne omekša i postane proziran, 5 do 7 minuta.


Dodajte i nasjeckani češnjak i kuhajte, neprestano miješajući, dok ne zamiriše, oko 30 sekundi, a zatim ulijte temeljac.


3 Dodajte cvjetaču

Par cvjetova cvjetače ostavite za ukras, a ostatak ubacite u lonac i pojačajte vatru. Kada zavre, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.


4 Izblendajte

Maknite lonac s vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Zatim juhu ulijte u blender i miksajte, po potrebi u nekoliko navrata.


Dodajte maslac i miksajte, a zatim dodajte limunov sok i muškatni oraščić i ponovno izmiksajte. Dodajte još soli po ukusu. Poslužite uz cvjetić cvjetače na vrhu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.