Juha od kestena i poriluka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od kestena i poriluka by Shutterstock Shutterstock

Ova krepka juha od pečenih kestena i poriluka je kao stvorena za tmurne jesenske dane.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gpečenih kestena, očišćenih
200 mlvrhnja za kuhanje
500 mlpilećeg temeljca
30 gmeda
40 gmaslaca
130 mlbijelog vina
¼ žličicemuškatnog oraščića
sol, papar

Priprema

1Pripremite poriluk

Poriluk ošistite, operite i narežite na trakice.


2Popržite kestene i poriluk

U tavu, na ugrijani maslac, dodajte narezani poriluk i kestene, začinite solju i pržite na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Nakon dvije, tri minute prženja začinite muškatnim oraščićem, dodajte med, ulijte bijelo vino, promiješajte i kuhajte dok vino napola ne ispari.


3Zgnječite kestene

Zatim omekšale kestene izgnječite kuhačom, ulijte juhu i kuhajte dalje.

Nakon 5-6 minuta kuhanja, štapnim mikserom izmiksajte sastojke, ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i ostavite da zavri.


4Poslužite

Gotovu juhu stavite u duboke tanjure, začinite bijelim paprom, ukrasite žlicom kiselog vrhnja, i sjeckanim peršinom te poslužite vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.