Buncek stavite u duboki lonac i prelijte vodom tek toliko da ga pokrije.
Prokuhajte, skinite pjenu koja se digne na površinu pa dodajte lovor, papar u zrnu i klinčiće. Smanjite vatru, lonac djelomično pokrijte poklopcem i ostavite da kuha, uz povremeno okretanje, 45-50 minuta, dok se buncek ne skuha do kosti.
Izvadite buncek iz vode u kojoj se kuhao i žlicom za cijeđenje uklonite začine.
Prebacite 1 litru vode od kuhanja bunceka u drugi lonac.
Pustite da zavrije, dodajte grašak i češnjak i kuhajte oko 5 minuta dok grašak ne omekša.
U grašak dodajte polovicu peršina, vlasac i listove bosiljka, kuhajte još minutu ili malo dulje, a zatim u malim količinama usitnite u blenderu tako da dobijete gustu zelenu juhu.
Začinite paprom i provjerite treba li juhu soliti, što je malo vjerojatno jer će slanoću dobiti od bunceka.
Uklonite i odbacite debeli sloj masnoće s bunceka i natrgajte ga na velike komade veličine žlice.
Grubo nasjeckajte još malo začinskog bilja pa u njih uvaljajte buncek. Čvrsto pritisnite da se začinsko bilje zalijepi za meso.
Ulijte juhu u zdjelice i dodajte natrgani buncek.