Pržite slaninu dok ne postane hrskava. Zatim je izvadite iz tave i stavite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće. Slaninu ostavite sa strane, a masnoću koju je pustila zadržite u tavi.
U istoj tavi, na srednje jakoj vatri pirjajte luk i celer dok ne omekšaju, otprilike 5 minuta.
Dodajte krumpir, timijan, lovorov list, papar i pileći temeljac. Pustite da zavrije, smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka 15-20 minuta ili dok krumpir ne omekša.
Dodajte kukuruz i krčkajte dodatnih 2-3 minute ako koristite svježi kukuruz, odnosno 5-6 minuta za smrznuti kukuruz. Ako koristite konzervirani kukuruz, nema potrebe za produženim kuhanjem jer je već kuhan.
Zajedno umutite mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte u juhu i pustite da zavrije uz miješanje. Krčkajte 2 minute da se zgusne.
Izvadite 2-3 šalice juhe i usitnite u blenderu. Vratite izmiksani dio natrag u juhu.
Maknite s vatre i umiješajte polovicu pržene slanine.
Ukrasite preostalom slaninom i mladim lukom po želji.