Varivo od ječma i kukuruza

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Varivo od ječma i kukuruza by Shutterstock Shutterstock

Jednostavno i ukusno varivo od ječma.

Sastojci

Broj porcija
2
150 gpancete, narezane na kockice
50 gječma
2krumpira, narezana na kocke
1mrkva, narezana na kolutiće
100 gkorijena celera, oguljenog
2 režnjačešnjaka, usitnjena
50 gkukuruza šećerca
1 žlicasvježeg peršina, usitnjenog
sol
papar

Zaprška

malo masnoće
1 glavicaluka
1 žličicadvostrukog koncentrata od rajčice
1 žličicaslatke mljevene paprike

Priprema

1Stavite kuhati pancetu

Pancetu ili suho meso po vašoj želji stavite kuhati u hladnu vodu.


2Dodajte ječam

Ječam nekoliko puta namočite i odbacite vodu pa ga još properite pod mlazom hladne vode.


Kad mislite da je panceta otprilike na pola kuhana, u vodu dodajte ječam.


3Dodajte krumpir i povrće

Dodajte i krumpir narezan na kocke, kolutiće mrkve, usitnjeni češnjak i šnitu celera. Poklopite i kuhajte 30 minuta.


4Pripremite zapršku

Na masnoći pirjajte sitno nasjeckani luk. Kada luk počne rumeniti, dodajte mu koncentrat rajčice i sve skupa još kratko popržite pa dodajte mljevenu papriku.


Kratko promiješajte i ubacite u ječam.


5Dodajte kukuruz

Varivo posolite i popaprite prema ukusu. Dodajte sitno nasjeckani peršin i kukuruz šećerac te kuhajte do 30 minuta.

Napomena

Ječam se može namakati preko noći, ocijediti i staviti kuhati u ključalu vodu.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.