Gulaš od svinjetine za svako godišnje doba

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Gulaš od svinjetine za svako godišnje doba
Gulaš od svinjetine za svako godišnje doba
Gulaš od svinjetine za svako godišnje doba

Evo jednog receptića za gulaš koji je relativno brzo gotov, ali što je najvažnije, odličan je za svako godišnje doba, pa čak i za ljetne mjesece. Znači, skuhajte gulaš, ohladite i poslužite slobodno i na sobnoj temperaturi, bit će fenomenalan!

Sastojci

Broj porcija
4
500 gsvinjetine narezane na kockice
1mrkva
1crvena paprika
2 žlicemasti
2 žlicebrašna
200 mlpasirane rajčice
500 mltemeljca
100 mlvina
Lovor
Sol, papar, češnjak
Vegeta, crvena ljuta paprika
1 žlicaŠećera

Priprema

1 Pripremite meso

Svinjetinu izrežite na što sitnije kockice.


2 Pripremite zapršku

Od brašna i masti, u loncu, napravite laganu zapršku, na srednje jakoj vatri miješajte pjenjačom dok smjesa ne požuti.


3 Pecite meso

Meso stavite da se zapeče na zapršci, pa ga stavite sa strane.


4 Dodajte povrće

Stavite dinstati luk i svo povrće nasjeckano na kockice. Kada luk požuti dodajte začine, a kada povrće pusti tekućinu, vratite meso u lonac i podlijte vinom.


5 Kuhajte

Kada vino počne isparavati, dodajte pasiranu rajčicu i žlicu šećera. Podlijte temeljcem, poklopite i ostavite da se kuha 30 minuta. Nakon 15 minuta odajte ljutu papriku u količini po želji i ostavite da se kuha još 10-15 minuta. Ugasite vatru i pustite da odstoji.


6 Poslužite

Poslužite uz zelenu salatu ili palentu, a što dulje odstoji, to je gulaš ukusniji.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️