Varivo od raštike i krumpira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Varivo od raštike i krumpira
Varivo od raštike i krumpira
Varivo od raštike i krumpira
Varivo od raštike i krumpira

Neprikosnovena zelena kraljica na tanjuru je raštika, a danas vam donosim starinski receptić za varivo od raštike, krumpira i suhog mesa, pa isprobajte.

Sastojci

Broj porcija
4
500 graštike
3krumpira
1mrkva
1 žlicapasirane rajčice
2 žlicemasti
1litra temeljca
Sol, papar, češnjak

Priprema

1 Pripremite povrće

Operite raštiku, izrežite deblji dio i narežite na trakice. Krumpir narežite na kockice. Luk, mrkvu i rajčicu izrežite na kockice i stavite dinstati na masti.


2 Dinstajte i kuhajte

Odmah posolite, a kad povrće omekša dodajte raštiku, dinstajte nekoliko trenutaka i zalijte temeljcem. Dodajte krumpir i ubacite i suho meso. Začinite paprom i češnjakom te žlicom pasirane rajčice.

Dok zavrije, poklopite i ostavite da se kuha sat vremena.

Tijekom kuhanja, dodajte vode ovisno o željenoj gustoći.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️