Domaći povrtni začin

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5h
Ukupno vrijemeUkupno
5h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći povrtni začin  by Shutterstock Shutterstock

Ako želite uvijek pri ruci imati domaći temeljac pripremite ovu mješavinu sušenog povrća i soli. Od navedene količine sastojaka dobit ćete oko 150 grama domaćeg začina.

Sastojci

Broj porcija
4
150 gmrkve
50 gkomorača
90 gkrupne soli
20 glista peršina
1crveni luk
kurkuma ako želite

Priprema

1Pripremite sastojke

Mrkvu i korijen celera ogulite i naribajte. Komorač i crveni luk narežite na manje kockice, a listove peršina operite i narežite što sitnije.


2Stavite u pećnicu

Povrće složite na lim od pećnice obložen papirom za pečenje i stavite sušiti na 70 stupnjeva 5 sati.


Nakon što se sve osušilo, premjestite sve u posudu i umiješajte sol i kurkumu po želji. Spremite u staklenku i dobro zatvorite.


Da bi postalo skroz sitno, usitnite u blenderu u prah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.