Toskanska juha od graha

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Toskanska juha od graha by Shutterstock Shutterstock

Ova ukusna juha samo je jedna od verzija Toskanske juhe, a dobra je i dan nakon što ste je skuhali. Samo je trebate podgrijati.

Sastojci

Broj porcija
8
2 žlicemaslinovog ulja
1crveni luk
1mrkva
2stabljike celera
4 režnjačešnjaka
¼ žličiceslatke crvene paprike
1 l pilećeg temeljca
300 gskuhanog ili bijelog graha iz konzerve
1 grančicaružmarina
2lovorova lista
250 gkelja ili blitve
sol, papar
100 gslanine za posipanje

Priprema

1Pripremite juhu

Zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno nasjeckani luk, mrkvu i stabljike celera te dinstajte miješajući dok ne omekša oko 3 minute.


Potom dodajte protisnuti češnjak i crvenu papriku i prodinstajte uz stalno miješanje dok ne zamiriši, oko 1 minutu.


Podlijte pilećim temeljcem, ubacite cijelu grančicu ružmarina i lovorove listove. Pojačajte vatru i zakuhajte juhu pa smanjite, dodajte kelj narezan na trakice, poklopite i kuhajte 15 minuta.


2Dodajte grah

Maknite lovor i stabljike ružmarina iz juhe. Dio graha možete izgnječiti vilicom ako želite gušću juhu. Možete dodati i 2 šalice juhe pa sve usitniti štapnim mikserom.


Smjesu (ili samo izgnječeni grah) zajedno s dijelom kojeg niste usitnjavali dodajte u juhu i promiješajte da se sjedini.


Posolite i popaprite po ukusu.


3Poslužite

Slaninu kratko prepržite na suhoj tavi da postane hrskava. Juhu stavite u tanjure pa gore stavite malo prepržene slanine. Poslužite dok je još vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.