Priprema
Marinirati bukovače s maslinovim uljem i dimljenom crvenom paprikom i ostaviti sa strane.
Nasjeckati povrće. Naglasak je na sitnije rezani krumpir kako ne bi ostao sirov.
Staviti luk da se dinsta u nauljenom loncu.
Kroz 3 minute dodati mrkvu i celer. Pustiti da se malo zapeče te dodati mljeveni ružmarin, lovorov list, sol i papar.
U odvojenoj posudi rastopiti povrtnu kocku u 5dcl vode za temeljac.
Kad se povrće zapeklo uliti vino. Pustiti da kuha na srednjoj vatri dok ne ostane vina pri samom dnu lonca.
Ubaciti paradajz sos i kukuruzno brašno i promiješati.
Odmah nakon staviti batat i krumpir.
Preliti temeljcem toliko da pokrije sadržaj u loncu.
U zagrijanu, suhu tavu staviti bukovače i pržiti oko 10 minuta, te maknuti s vatre.
Nakon 10 min u lonac s varivom ubaciti sjeckanu rajčicu.
Ostaviti da kuha dok se batat i krumpir ne raskuhaju.
Ako je pregusto, doliti vode.
Na kraju ubaciti bukovače i krumpir.
Ukupno se kuha oko 40 minuta.