Priprema
Marinirati bukovače s maslinovim uljem i dimljenom crvenom paprikom i ostaviti sa strane.
 Nasjeckati povrće. Naglasak je na sitnije rezani krumpir kako ne bi ostao sirov. 
Staviti luk da se dinsta u nauljenom loncu.
Kroz 3 minute dodati mrkvu i celer. Pustiti da se malo zapeče te dodati mljeveni ružmarin, lovorov list, sol i papar. 
U odvojenoj posudi rastopiti povrtnu kocku u 5dcl vode za temeljac. 
Kad se povrće zapeklo uliti vino. Pustiti da kuha na srednjoj vatri dok ne ostane vina pri samom dnu lonca. 
Ubaciti paradajz sos i kukuruzno brašno i promiješati.
 Odmah nakon staviti batat i krumpir. 
Preliti temeljcem toliko da pokrije sadržaj u loncu. 
U zagrijanu, suhu tavu staviti bukovače i pržiti oko 10 minuta, te maknuti s vatre. 
Nakon 10 min u lonac s varivom ubaciti sjeckanu rajčicu. 
Ostaviti da kuha dok se batat i krumpir ne raskuhaju. 
Ako je pregusto, doliti vode. 
Na kraju ubaciti bukovače i krumpir. 
Ukupno se kuha oko 40 minuta.