Špageti s bukovačama, sušenom rajčicom i keljom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Špageti s bukovačama, sušenom rajčicom i keljom
Špageti s bukovačama, sušenom rajčicom i keljom
Špageti s bukovačama, sušenom rajčicom i keljom
Špageti s bukovačama, sušenom rajčicom i keljom
Više od ičega veseli me kuhanje s namirnicama iz vlastitog vrta. Danas je ručak s mojim lukom, češnjakom, feferonom i keljom. Koristila sam lisnati kelj, vidi se na slici.

Sastojci

Broj porcija
2
500 gbukovača
7 listova lisnatog kelja
4 češnjačešnjaka
150 gsušenih rajčica u ulju
0,5feferona
250 gšpageta
1 žlicasenfa
200 mlbijelog vina
Rižino vrhnje za kuhanje (ili obično )
5 listića svježe kadulja
1 žličicasoka od limuna
Sol, papar

Priprema

Narezati gljive i kelj na veličinu za zalogaj, te usitniti rajčice, feferon, luk, češnjak i kadulju.
Skuhati špagete.
Zagrijati 2 nauljene tave.
Na jednoj prepržiti bukovače.
Na drugoj dinstati luk da pozlati. Dodati češnjak, feferon, rajčice i kadulju.
Zapečene bukovače prebaciti u tavu s lukom.
Dodati i kelj.
Uliti vino, promiješati i pustiti da vino ukuha.
Dodati senf, i vrhnje za kuhanje, par kapi limuna, te sol i papar.
Kad su špageti kuhani odvojiti 1 dcl tekućine u kojoj su se kuhali i uliti u tavu s povrćem i gljivama kako bi dobili kremastiji umak od škroba iz tjestenine.
Servirati špagete i umak, te po želji posuti usitnjenim indijskim oraščićima.
Marijana
Marijana